Translate

11 Haziran 2015 Perşembe

Fransa Gezisi

Günaydın arkadaşlar!

Yazarken en çok zorlanacağım yazı bu olacak galiba. Hem giden fotoğraflar açısından hemde uzun zaman sonra yazıyor olmamdan dolayı. Demek ki neymiş herşeyi hemen yazıp yayınlamak gerekiyormuş :)


Belçika'dan sonra Paris'e gitmek istedik.Oralara kadar gidip göremesem içimde kalırdı.Hoş Almanya'ya kadar gidip Berlin'e gidememek içimde kaldı ama.. Sabahın erken saatlerinde başladık gezimize iyi ki de erken başlamışız. Gece her ne kadar Paris'te olsak da o muhteşem ışıltılı Eiffelî  göremedim. Benim şansıma malesef ışıklandırma yapılmamıştı :( 


İlk olarak Champs-Élysées Caddesinden, bilinen adıyla Şanzelize'den başladık.Sabahın erken saatlerinde olduğu için midir bilemem çok kalabalık değildi.Günün diğer saatlerinde giden arkadaşlar varsa paylaşabilirler bizimle. 



Gördüğünüz gibi bir kaç insan var sadece.Sağlı sollu mağazaların olduğu, bildiğimiz gibi bir çok ünlü markanında yer aldığı gezilesi görülesi bir cadde. Deyim yerindeyse sabahın köründe geldiğimiz için kahvaltı olarak tercihimiz kruvasan oldu tabiki. Türkiye'de satılan hazır kruvasanlara artık başka bir isim bulmak gerekiyor orada yediklerimizin yanında..


Caddenin sonuna kadar yürüyünce karşımıza Zafer takı çıkıyor. Arc de Triomphe de diyebiliriz. Charles de Gaulle Meydanının ortasında yer alan bu tarihi anıt 49m yüksekliğindeymiş.  


Fotoğraf çekme işlemini de hallettiğimize göre bir sonraki durağa geçebiliriz.. 
Buradan sonraki durağımız tabi ki Eiffel Kulesiydi. Yada Tour Eiffel.




Kulenin güzelliğinden olsa gerek kötü kare yakalamanıza imkan yok gibi.Ben nerdeyse çektiğim her fotoya bayıldım..

Sabah erken olduğuiçin çok fazla kuyruk yoktu bilet satın almak için.Ama aşağı indiğimizde iyiki erken gelmişiz dedik. Felaket bir kalabalık vardı bilet kuyruğunda.. 


İşte tamda yapmak istediğim şey bu! Fotoğraf çekimine gelen çiftler. İnş bir gün böyle fotolarımı da yayınlama şansım olur...Öylesine gidilen bir zamanda bile gelinlik alıp gidebileceğim yerlerden biri.
Çıkarken merdivenleri saymak isteyebilirsiniz bence uğraşmayın merdivenlerde kaçıncı basamakta olduğunuz zaten yazıyor..
Manzarası muhteşemdi doğrusu.. İşte bir kaç foto sizlere.




Bunlarda panaromik fotolar.




Bir tane de süslü püslü bişiler koymak istedim..


Daha gidilmesi gereken yerler vardı ama dönmemiz gerekiyordu. Louvre Müzesi, Disneyland, Notre dame Katedrali, Pont des arts çimde kalanlar arasında. Tekrar gitmek için her yerde bir bahane bırakmak gerekiyor bence.. 
Gelelim başka bir konuya konaklama yapacaklara tavsiyem küçük bir otelde yada hostelde kalmaya karar verdiyseniz odanızı mutlaka görün.. Zira temizlik hak getire..Biz bir otele gitmiştik odayı görelim dedik önce.Kapıdan girmemle çıkmam bir oldu.Ömrüm boyunca öyle pis bir koku koklayacağımı sanmıyorum daha. Sanırım tek tavsiyemde bu olur.. Bütçeniz el veriyorsa konaklama için uygun bir yer seçin el vermiyorsa biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor.. 






4 yorum:

  1. Harika! :) Ben de geçen yıl gitmiştim ama uuff nereler nereler kaldı gezilecek... Amsterdam diye tutturuyorum, Parisi es geçtim şimdilik :) Otel durumu evet beni de çok düşündürüyor, booking.com bir alternatif olsa da gözle görmek bi başka...

    Bol sağlıkla seyahatli, keyifli mi keyifli günler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Bence gezilecek yer bırakmak iyi bişey.Daha sonra tekrar gitmek için iyi bi bahane.. Amsterdam yazısı da en kısa zamanda geliyor :) Otel için bence ya paraya kıymak gerekiyor yada couchsurfing gibi sitelerden bir yer ayarlamak gerekiyor. Tamamen bütçe ile alakalı bir durum :)
      Keyifli günler size de!

      Sil
    2. Amsterdam için havalimanındaki otelleri mi tercih etsek diye düşünmekteyim.. Çünkü çok uzaklardan seçince otellerin servisle havalimanı transferleri 00:00 civarı bitiyor.. En azından havalimanı-merkez metroları kullanılabilir :) Merkezdeki oteller pek bi konforsuz geliyor bana, bilemedim :) Dört gözle Amsterdam yazını bekliyorum o halde... :)
      Bende bloguma beklerim! Çok Sevgiler...

      Sil
    3. Amsterdama günü birlik gidip geldiğimiz için otel konusunda bir fikrim yok doğrusu. Bence şöyle yapabilirsiniz internetten gitmek istediğiniz yerleri belirleyip oralara yakın bir yerde kalmanız daha mantıklı.İki ayağınız bir pabuça girmeden gezmek istiyorsanız bence merkeze yakın yerleri tercih edin tabi gideceğiniz gün sayısı da önemli:)

      Sil