Translate

4 Temmuz 2015 Cumartesi

Bakırköy Pazarı

Günaydın arkadaşlar!

Uzun zamandır yapmak istediğim ama zamanımın olmadığı bi gündü.Nihayet uygun bir gün bulup düştüm pazar yollarına. O kadar pazar gördüm şimdiye kadar ama bu pazar gerçekten başka. Cumartesi günleri bakırköyde oluyor. Ulaşım ise metro yada metrobüsler sağlanabiliyor.Pazara kadar giden minibüslerde yok değil. Metrobüs ile İncirli durağında inerek ulaşabilirsiniz. Metro ile gelmek isteyenler ise Bakırköy durağında inebilirler. Sonrasında bol yürüyüşlü,kalabalık bir pazar turu..



Pazarda deyim yerindeyse yok yok yani. İlk gözüme çarpanlar arasında bir çok markanın çakma ürünlerinin olduğu tezgahlar. Fiyatları 5tl.Alıp kullanan var mı bilmiyorum ama ben tavsiye etmediğimi şimdiden söyleyeyim. Sebebi ise kanserojen riskinin fazla olması ve verdiğimiz paranın nereye gittiğini bilmememiz. Eğer bütçeniz veriyorsa gidip orjinalini alın, yetmiyorsa; o kadar pahalı olmayan bir çok ürün var piyasada illa Chanel,YSL,Mac olmak zorunda değil. Bu benim görüşüm tabi ki.



Küpeler, kolyeler,bileklikler,halhallar çeşit çeşit ve her bütçeye uygun. 1tlden başlıyor 15-20 tlye kadar çıkabiliyor. 

Benim en sevdiklerim ise böyle otantik tarzda ki objeler. 



İnanır mısınız bilmem ama abiye bile bulabilirsiniz pazarda. Kısa, uzun ne ararsanız var yani. Yaz aylarının gelmesiyle düğün mevsimi de açıldı tabi. Almak isteyenler buyursun. 




Her türlü mutfak gereçlerini bulabilirsiniz. Hemen bir tavsiye de bulunayım. Eminönündeki ürünlerle hemen hemen aynı ürünler olmasına rağmen burada biraz daha fazla fiyatları. 



Perdeden halıya, ayakkabıdan çantaya her türlü eşyayı bulabilirsiniz.Hatta bazı sokaklarında parça kumaşlar, danteller, ikinci el ürünler de satılmakta.





Gelelim benim aldıklarıma.. Tabureler için minder ihtiyacımı hazır gelmişken alayım dedim.Tanesi 5 tl.


Kuruyemişleri özellikle de çekirdek limitini fazla aşmamak için böyle küçük çerezlikler var. 6 tanesi 5 tl. Bir çok yerde 3 tanesi ni 5 tl ye satanlarda var. O yüzden öncelikle gezin sonra almaya başlayın.

Paris!!!
Yıllardır hep gördüğüm paris tabloları. En sonnda almak nasip oldu..



Uyku bantlarını çok sık kullanmasam da bazen çok ihtiyacım olabiliyor. Böyle zamanlar için elimde bir tane daha olmasını istedim. Fİyatı yanlış hatırlamıyorsam 2-2.5 tl idi. 


Evet pazar gezimizin sonuna geldik.Genel olarak görüşlerim çok ucuz olmaması yönünde.Örneğin bazı şeylerin eminönünden çok daha fazla fiyata satılması çok hoşuma gitmedi. Birde aşırı aşırı büyük bir yer.:) Gez gez bitmiyor. 

Sevgiyle kalın..

12 yorum:

  1. kolyelerde pazara göre pahalı, ankara sosyete pazarından 1 tlye elbise almıştım bende zamanında :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo..1 tl ye elbise mi :) Çok iyiymiş o ya birde ankaranın sosyete pazarına mı gelsem acaba :)

      Sil
    2. Oooo..1 tl ye elbise mi :) Çok iyiymiş o ya birde ankaranın sosyete pazarına mı gelsem acaba :)

      Sil
  2. Ne güzel seyler almıssın güle güle kullan canım pazarlarda bazen hic ummadıgın kalíte ve tarzda ürünler bulunuyor bence arada uğramalı insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Çok büyük olunca yoruluyor bi yerden sonra dönmek istiyor insan hemen yoksa daha neler çıkacak ortaya :D

      Sil
  3. Bu çakma ürünler standına ben hiç rastlamadım, tam olarak nerede ki? Fırçalar için bakarım aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5-6 noktada var tam olarak yer tarif edemeyeceğim malesef :) Bu ayakkabıcıların olduğu taraflarda 3.5 a satanda var ama ürün çeşidi daha az diğerlerine göre..

      Sil
  4. Pazarları cok seviyorum ama cidden gez gez bitmiyor ufak bebek olunca da ertelemek zorunda kalıyorum.
    Kumaşları cok merak ediyorum nasıl acaba ?
    😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebekle eminim daha zordur.Kumaşların kalitesi veya fiyat konusunda bi bilgim yok yalnız bir kere fon perdesi olabilecek bi parçaya bakmıştım 20 tl demişlerdi.

      Sil
  5. pazar gezmeyi ben de çok severim :) güzel bir yazı olmuş fotolar da çok hoş :) blogunuzu tkibe aldım, ben de bloguma beklerim :) http://evriminblogu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Biraz da pazara yakın oturmamız sebebiyle, favori pazarımdır Bakırköy Pazarı. Çok güzel resimlemişsiniz, bir süredir şehir dışındayım, özledim şimdi oraları. Bakırköy Pazarı'nın Marmara forum yönündeki kapısından girip, iç bölümlere gittiğinizde, ortada perde, kumaş vb parçacılar vardır. Orada çok ilginç ve ucuz şeyler bulurum hep.
    Bu arada yeni keşfettim sayfanızı, çok güzel yazılarınız. Emeğinize sağlık. İlginizi çekerse benimde kendimce şirin bir bloğum var, sizi de beklerim.
    http://istanbul-hanimefendisi.blogspot.com.tr/
    Sevgiler.

    YanıtlaSil