Translate

21 Nisan 2014 Pazartesi

Plymouth

Plymouth İngiltere'ye gitmeden önce merak ettiğim şehirlerdendi. Hazırlıkta okuduğum bir kitapta bahsi geçiyordu ve merak uyandırmıştı bende .Eee oralara kadar gitmişken bende görmeden gelmek istemedim. Aşağıda fotoğraf arkadaşımın yakaladığı müthiş bir fotoğraf =)





Torbay biraz daha soğuktu buraya göre.Ama yinede bizim ülkemize göre soğuk olduğunu söyleyebilirim.Üstteki fotoğrafta görünen duvar askeriye ait.




Çok ilginç değil mi?

London eye'ı anımsatan bu dönme dolap Plymouth'da da var.Hatta yanılmıyorsam daha başka şehirlerde de var.Yanılıyorsam düzeltin beni lütfen..Orjinal ismi Wheel of Plymouth 


Havuz tek kelimeyle muhteşem bence.Ama hava bize göre soğuk olduğu için ayağımı bile ıslatmadım =)



Burası da yat limanı.Öyle çok büyük değil yani.Yakınında akvaryum var.Tabi günü birlik gidince akvaryumu gezme gibi bir şansım olmadı.Zaman sıkıntısından dolayı..Akvaryumun ismi National Marine Aquarium.


Bu da askeriyenin başka bir yerden görünümü






İşte en sevdiğim manzarası..
Smeaton Tower




Ayakta uyudum galiba :)


Neler yapılır peki burada. London eye benzeri dönme dolabın olduğu yerde golf sahası var.Zamanınız olursa dönme dolaba binip bir tur yapabilirsiniz.Filmlerde gördüğümüz kadar büyük değil ama denemek isteyenler için iyi bir aktivite olabilir. Surf İçin uygun bir mekan olduğunu düşünüyorum.Zira okuduğum kitapta sürekli surf yapmaya gidiyorlardı.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.İyi tatiller

4 yorum:

  1. wuuuu gitmiş kadar oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gitmek de nasip olur bir gün=)

      Sil
  2. Merhaba
    Sizi takibe aldım. Geçen yaz biz de İngiltere'ye gittik ama sadece Londra ve çevresini gezmiştik. Yine gitmeyi planlıyoruz. Gezilecek yerler arasına Plymouth'u da alayım bu sefer. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kadriye hanım.En kısa zamanda Londra yazısı da hazırlayacağım. Plymouth'u ben çok sevdim masalda gibi hissettim kendimi kitabın etkisinde kaldım galiba =)

      Sil