Translate

19 Nisan 2014 Cumartesi

Gezi tavsiyeleri

Geziye gitmeden önce, gezi sırasında ve sonrasında hepimizin bir çok tavsiyelere ihtiyacı vardır sırasıyla uygulamamız gereken. Gezi öncesi neler yapılmalıdır? Planlı bir gezi mi yoksa rastgele bir gezi mi hayal ediyorsunuz ona göre karar vermeniz gerekir.Planlı gezi mi olurmuş diyorsanız işiniz kolay alıp ceketinizi çıksanız dahi olur.Ama yok plansız asla diyorsanız destinasyon işlemlerinden sonra neler yapacaksınız ona bakalım hep beraber.

Gezmek istediğiniz şehir hakkında detaylı bilgi en önemli şey.Daha önce gidenlerin bilgilerinden mutlaka yararlanmak lazım.Kalacağınız zamana göre bunu en iyi siz ayarlarsınız.Nereleri görmek istiyorsanız bulup mutlaka haritada işaretleyin.Buna göre kalacak yer seçimizini bile yapabilirsiniz.İster başka bir şehir olsun isterse ülke mutlaka oranın kendine has yemeklerini denemek gerektiğini düşünüyorum.Mesela Gaziantep'e gelip bir balcan kebabı yemeden olur mu hiç? Hediye olarak alınabilecek şeyler neler? Bunlara mutlaka bakmalı bence..

Gezi sırasında yapacağımız en güzel şey anın tadını çıkarmak ve bol bol anı ölümsüzleştirmek.Aradan yıllar geçtiğinde bu fotoğraflara bakınca yeniden oradaymış gibi  hissetmek çok güzel bir duygu.Tabi ben öncesinde gittiğiniz müzelerden kültür müdürlüklerinden mutlaka broşür almanızı tavsiye ederim.Bu sayede doğru bilgiye ulaşırsınız.

Gezi sonrasında benim yapmaktan en çok zevk aldığım şey önemli eşyaları broşürleri bir kutuda saklamak.İçtiğiniz pipetten , aldığınız anahtarlığa kadar her şeyi saklamanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder